Implementatiegroep: Omgevingswet voor beheerders
Wil je als beheerder ook aan de slag met de Omgevingswet, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ga onder begeleiding van implementatie- en Omgevingswetexperts aan de slag met een verbeteragenda en schrijf je in voor onze implementatiegroep Omgevingswet voor beheerders. In drie bijeenkomsten leer je wat je moet weten over de Omgevingswet, maak je een analyse van je eigen organisatie en weet je wat je zelf moet regelen voor de Omgevingswet is ingevoerd. Het resultaat, een concreet plan van aanpak.
Beheer is de afgelopen decennia een vak geworden waarin je een grote bijdrage kunt leveren aan de doelstellingen van je college op het gebied van klimaatadaptatie, vergrijzing en de gezonde stad. Steeds vaker denken beheerders mee met andere disciplines om de leefkwaliteit te verbeteren in combinatie met meer en vooral betere participatie. De Omgevingswet kan de laatste zet in de emancipatie van de beheerder zijn. In de implementatiegroep leer je wat je nu moet gaan regelen om in 2022 voorbereid te zijn als beheerafdeling.
Werk aan jouw eigen plan van aanpak
In een tijdsbestek van drie maanden leer je alles over de Omgevingswet en werk je aan jouw eigen plan van aanpak. De implementatiegroep is opgebouwd uit drie dagdelen met elk een tussenpoos van zes weken. Die tussenperiode gebruik je om verder te werken aan jouw eigen plan van aanpak en de volgende werksessie voor te bereiden. De implementatiegroep koppelt kennis met praktijk en onderscheid zich daardoor van masterclasses en webinars.
Iedere bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Dit zijn de onderwerpen.
1. Van beleid naar uitvoering
Je leert alles over de omgevingsvisie, programma’s en het omgevingsplan en brengt in kaart welke beleidsdocumenten je nu hebt, je beoordeelt in hoeverre ze al Omgevingswet-proof zijn en we werken aan een verbeterplan.
2. Organisatie en financiën
Je leert over de impact van de Omgevingswet op jouw organisatie en de financiën. Je brengt in kaart welk invoeringsspoor jouw organisatie volgt, wat integraal werken nou daadwerkelijk verlangt van de manier waarop beheer is georganiseerd en welke rol je moet pakken in het vergunningsproces.
3. Digitalisering en participatie
Je leert over de ambities die de Rijksoverheid heeft op het gebied van digitalisering en participatie en wat je moet doen als beheerder om aan te sluiten bij deze ambities. Je zoekt uit in hoeverre jouw beheerafdeling al klaar is voor het Digitaal Stelsel Omgevingswet en hoe je kunt werken aan effectieve en succesvolle participatie.
7 redenen om deel te nemen aan de implementatiegroep
- Je leert wat je moet weten over de Omgevingswet van de experts
- Je leert van andere deelnemers hoe zij de Omgevingswet invoeren
- Je wordt begeleid bij de stappen die je moet nemen op weg naar de invoering van de Omgevingswet
- Je maakt een plan van aanpak met een routekaart richting de invoering van de wet
- Je krijgt klassikaal (en één-0p-één) coaching op de huiswerkopdrachten die je uitvoert, zodat we je verder kunnen helpen met jouw uitdagingen
- Je leert een uniek netwerk kennen met koplopers uit andere gemeenten
- Je staat aan het begin van een grote verandering, laat die kans niet liggen voor jouw beheerafdeling
Inschrijven
Inschrijven voor de implementatiegroep Omgevingswet voor beheerders kan via onderstaande knop.
Voor vragen over de inhoud van de implementatiegroep kan je contact opnemen met Jeroen Bruinenberg via: jeroen.bruinenberg@planterra.nl.
Voor wie?
De implementatiegroep Omgevingswet voor beheerders is bestemd voor managers, beleidsadviseurs en beheerders van de openbare ruimte. Omdat tijdens de implementatiegroep een leertraject wordt gestart waarin ervaringskennis wordt uitgewisseld en kennis wordt opgebouwd, is het belangrijk dat deelnemers bij alle drie bijeenkomsten aanwezig zijn. Ook is het belangrijk dat je bereid bent jouw eigen knelpunten in te brengen en te reflecteren op de eigen aanpak.
0 comments on Implementatiegroep: Omgevingswet voor beheerders