Solinde Vos

Adviseur

Mijn naam is Solinde Vos en ik ben 23 jaar oud. Ik zit nu in de afstudeerfase van de master Human Geography aan de Universiteit Utrecht, waarbinnen ik de specialisatie Urban Geography: Neighbourhoods & Residential Dynamics heb gekozen.

Hiervoor heb ik de bachelor Sociale Geografie en Planologie gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam. Binnen deze studie heb ik mij gespecialiseerd in stadsgeografie en GIS, en heb ik een minor Geschiedenis gevolgd. Voor mijn bachelorscriptie heb ik een kwantitatief en longitudinaal onderzoek uitgevoerd naar residentiƫle etnische segregatie en oorzaken in Amsterdam.

De openbare ruimte heeft mij altijd al gefascineerd. Plaatsen worden door verschillende mensen op diverse manieren waargenomen en ervaren. De fysieke omgeving is niet allesbepalend, maar heeft hier een grote invloed op. Ik vind vraagstukken en studies rondom dit onderwerp erg interessant en voel me dan ook prima thuis bij deze opleiding!

Tot augustus ga ik stagelopen bij PLANTERRA, waarbij ik mij met name ga richten op projecten rondom het onderwerp Gedrag, beleving & gezondheid. Daarnaast ga ik voor mijn scriptie een kwalitatief onderzoek uitvoeren naar hoe hardlopers de openbare ruimte ervaren, gebruiken en beleven.

Ik heb ontzettend veel zin om erachter te komen hoe ik de kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan tijdens de studie in de praktijk kan gaan inzetten en kijk dan ook erg uit naar deze stageperiode!

Expertisegebieden

Gezondheid en toegankelijkheid

Gebruik en beleving

Duurzaamheid