Solinde Vos

Adviseur

solinde.vos@planterra.nl

06 13 05 58 32

Steden groeien en bloeien. Het zijn niet alleen motoren van economische groei, het zijn de plaatsen waar we wonen, werken en leven en waar we ons prettig, vertrouwd en thuis moeten voelen. Wereldwijd staan steden voor een aantal flinke nieuwe uitdagingen, zoals energietransitie, klimaatverandering en gezond stedelijk leven waar we met zijn allen zo goed mogelijk mee om moeten gaan om de leefbaarheid van de stad te bewaken.

Als stadsverbeteraar bij PLANTERRA draag ik hier met veel plezier een steentje aan bij!

Mijn naam is Solinde Vos, en ik ben als sociaal geograaf gespecialiseerd in de relatie tussen mensen en hun natuurlijke en sociale omgeving vanuit een ruimtelijk perspectief. Ik heb de bacheloropleiding Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit van Amsterdam gevolgd en de masteropleiding Human Geography aan de Universiteit Utrecht. Binnen deze opleidingen heb ik mij gespecialiseerd in GIS en stadsgeografie en tevens een minor geschiedenis gevolgd.

Naast sociale geografie heb ik ook nog 1001 andere interesses zoals geschiedenis, antropologie, biologie en fysische geografie. Dit helpt mij om vraagstukken met een brede blik te bekijken. Mijn doel als stadsverbeteraar is het bereiken van een gezonde openbare ruimte waar iedereen zich thuis kan voelen. Het liefst zie ik een openbare ruimte die functioneel is, tegelijkertijd zorgt voor plezier én daarnaast ook nog eens een bijdrage levert aan de gezondheid.

Expertisegebieden

GIS

Gebruik en beleving

Duurzaamheid