Hoe we hét digitale handboek voor de openbare ruimte (HIOR.nl) elke dag beter maken
Een tool bedenken is leuk, maar dan? Het verbeteren en doorontwikkelen van HIOR.nl, het digitale handboek voor de openbare ruimte, is voor de adviseurs van PLANTERRA en de programmeurs van Cell[0] dagelijkse kost. HIOR.nl staat daardoor nooit stil en blijft groeien. Maar hoe doen wij dit? Adviseur Iris Cockx licht het graag toe.
Met elkaar en met de gebruikers
Bij HIOR.nl staat samenwerken op nummer één. Vanaf het eerste moment is er een samenwerking tussen adviesbureau PLANTERRA, het programmeercollectief Cell[0] en de gebruikers. Zij ontwikkelden de tool in de afgelopen jaren tot hoe het nu is. Gebruikers weten als geen ander hoe HIOR.nl kan helpen en geven vanuit hun ervaring graag advies. Juist dit samenspel, waarbij iedereen zijn eigen onderdeel inbrengt, zorgt voor een sterke, gebruiksvriendelijke tool die meegaat met de tijd.
Het HIOR-netwerk
Er is ook veel aandacht voor het netwerk van HIOR-gebruikers. Uitwisseling van kennis en wensen gebeurt bijvoorbeeld tijdens één van de gebruikersdagen en knoppencursussen. Daarnaast zijn er gemeenten die met hulp van het netwerk bij elkaar kijken om van elkaar te leren. Zij ervaren dan een gevoel van herkenning en hoeven dan niet het wiel opnieuw uit te vinden.
Trots op nieuwe functies
HIOR.nl groeit en hoe meer mensen, hoe meer wensen. Dit daagt ons uit tot doorontwikkeling. Het afgelopen half jaar hebben we bijvoorbeeld extra rechten en rollen ingesteld. Niet iedere gemeente werkt op dezelfde wijze en zo kun je je gemeentelijke werkproces nog beter inrichten in de tool. Ook is de module rond de projecten sterk uitgebreid en alle opgaven, zoals klimaatadaptatie en vergroening, hebben nu ook een plek in de tool doordat je ze als thema kunt toevoegen. In één oogopslag heb je dan de vergroeningsprojecten bij elkaar!
Instructiefilmpjes voor het dagelijks gebruik
De uitbreiding van gebruikers en de doorloop binnen gemeentes zorgt voor veel behoefte aan instructie op eigen momenten. We hadden daarvoor al een handleiding, maar collega Marieke van der Klaauw is nu ook instructiefilmpjes aan het monteren. De instructiefilmpjes verschijnen deze zomer. De HIOR-gebruikers worden hierover nog apart geïnformeerd.
Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over HIOR.nl of onze werkwijze? Neem dan contact op met Iris Cockx via iris.cockx@planterra.nl.
0 comments on Hoe we hét digitale handboek voor de openbare ruimte (HIOR.nl) elke dag beter maken