Jarno Hoogebeen

Adviseur

jarno.hoogebeen@planterra.nl

06 17 37 52 80

Mijn naam is Jarno Hoogebeen, ik ben afgestudeerd sociaal geograaf aan de Universiteit Utrecht met een specialisatie in stadsgeografie en de openbare ruimte. Vanuit mijn opleiding en werk bij PLANTERRA heb ik ervaring opgedaan binnen diverse thema’s, variërend van gezondheid en welzijn tot klimaatadaptatie, de mobiliteitstransitie en de inclusieve stad. Ik ben dan ook breed geïnteresseerd en altijd in om iets nieuws te leren.

Binnen al die diverse thema’s heb ik een specifieke interesse ontwikkeld voor gezondheid, beleving en gedrag in de (stedelijke) omgeving vanuit een interdisciplinair perspectief: ruimtelijk, psychologisch en bestuurlijk. Om mijn kennis binnen dit domein te vergroten heb ik tijdens mijn opleiding de minor Well-being by design: Behavioural foundations and public policy gevolgd. Hierdoor heb ik een breder begrip van gezondheid, geluk en gedrag gekregen. Als stadsverbeteraar bij Planterra ben ik dan ook gedreven om bij te dragen aan een openbare ruimte die mensen met elkaar verbindt en de leefbaarheid, gezondheid en het geluk van de gebruikers bevordert.

Ik raak enthousiast en geïnspireerd door met bewoners en andere belanghebbenden in gesprek te gaan, om vervolgens hun belangen zo goed mogelijk te vertalen in het advies waar ik aan werk. Ik vind het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om gehoord te worden; op deze manier kunnen we toewerken naar een openbare ruimte voor iedereen.

Expertisegebieden

Gezondheid en toegankelijkheid

Gebruik en beleving

Duurzaamheid