Jarno Hoogebeen

Adviseur

jarno.hoogebeen@planterra.nl

06 17 37 52 80

Mijn naam is Jarno Hoogebeen en ik ben masterstudent Human Geography aan de Universiteit Utrecht. Tijdens deze master en mijn bacheloropleiding Sociale Geografie en Planologie heb ik mij gericht op stadsgeografie met een specialisatie in Daily Life and Public Spaces.

Well-being by design

Tijdens mijn studie heb ik een interesse ontwikkeld voor de relatie tussen de (stedelijke) omgeving, gezondheid en gedrag. Om deze reden heb ik de interdisciplinaire minor Well-being by design gevolgd, waarin ik een breder begrip van gezondheid en gedrag heb gekregen vanuit diverse invalshoeken.

Veranderend wandelgedrag van jongeren in coronatijd

Ook heb ik deze thema’s in mijn beide scriptieonderzoeken terug laten komen. Zo heb ik in mijn bachelorscriptie de invloed van de woonomgeving op het geluk van bewoners in Utrecht onderzocht en houd ik mij voor mijn masterscriptie momenteel bezig met het veranderende wandelgedrag van jongeren in Utrecht ten tijde van de coronapandemie.

Binnen mijn studie spelen openbare ruimten een belangrijke rol, zo ook in mijn beide scripties. De afgelopen twee jaar heeft de coronapandemie duidelijk gemaakt hoe groot het belang van openbare ruimten is voor mensen. Het zijn de plekken waar we ons kunnen ontspannen, onze gezondheid op peil kunnen houden en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Theorie koppelen aan het werkveld

Tijdens mijn stage bij PLANTERRA wil ik graag mijn theoretische achtergrond in de praktijk brengen en inzicht krijgen in het werkveld. Op deze manier hoop ik tijdens mijn stage en in de toekomst bij te kunnen dragen aan een openbare ruimte die mensen met elkaar verbindt en de leefbaarheid, gezondheid en het geluk van de gebruikers bevordert.

Expertisegebieden

Gezondheid en toegankelijkheid

Gebruik en beleving

Duurzaamheid