Harmen Zwijgers

Adviseur 

06 19 01 36 23

Wat is er mooier dan je eigen leefomgeving mooier, leuker, beter en groener maken? Als Stadsverbeteraar bij PLANTERRA mag ik het allemaal. Met mijn rekenbril op help ik steden met het rekenen aan ambities, gebruik te maken van data voor de ontwikkeling en implementatie van online tools. Allemaal om de openbare ruimte toekomstbestendig te maken waarin de bewoner/gebruiker centraal staat.

Om mijn master Spatial, Transport and Environmental Economics af te ronden, heb ik onderzoek gedaan naar hoe de openbare ruimte en collectieve goederen van Vietnamese gemeenschappen de milieustrategieën van boeren beïnvloeden. Dit heeft mij mede geïnspireerd om bij PLANTERRA te komen werken en te helpen de openbare ruimte te verbeteren.

Onze leefomgeving biedt nu meer dan ooit de kans om maatschappelijke thema’s tegelijkertijd aandacht te geven. Klimaatadaptatie, circulariteit, energietransitie, gezondheid en inclusiviteit kunnen gezamenlijk de ruimte krijgen door slim de fysieke, sociale en duurzame functies van de openbare ruimte te combineren. Samen met opdrachtgevers uitzoeken waar kansen liggen en hoe deze benut kunnen worden, geeft mij energie.

Mijn expertisegebieden

Tools waar ik mee werk

PRIOR

HIOR.nl