Fernand Schuurman

Adviseur

De openbare ruimte heeft de unieke mogelijkheid om ons dichtbevolkte land leefbaar te houden. Nieuwe technologie├źn, een veranderende samenleving en drukker wordende steden zijn uitdagingen die we kunnen meenemen in het beheer en de ontwikkeling van de openbare ruimte.

In mijn ideaalplaatje fungeren openbare ruimtes in Nederland als prettige en toegankelijke plekken. Door de mens centraal te stellen in mijn benadering van de openbare ruimte, probeer ik de kwaliteit van de openbare ruimte te verbeteren.

Druktebeleving voetgangers

Tijdens mijn opleidingen Sociale Geografie & Planologie en Human Geography lag mijn focus op Stadsgeografie met als specialisatie Public Spaces & Daily life. Een van mijn expertises ligt op het gebied van beleving van de openbare ruimte.

In mijn masterscriptie heb ik bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar druktebeleving van voetgangers. Door beter te begrijpen wat de gebruikers van de openbare ruimte beleven, kunnen we daar rekening mee houden bij het inrichten en beheren van openbare ruimtes. Bijvoorbeeld door rekening te houden met druktebeleving.

Contact Fernand Schuurman

Graag denk ik samen met u mee over uw vraagstuk. Neem vrijblijvend contact op met mij via 06 17 96 46 48 of fernand.schuurman@planterra.nl.