Anna Klinkspoor

Adviseur 

06 44 88 96 19

Waar voel ik mij thuis in de openbare ruimte? Met fascinatie voor de invloed van omgeving op welzijn en gedrag, ben ik op zoek gegaan om een antwoord te kunnen geven op deze vraag. Dit deed ik allereerst door sociale psychologie te studeren, aan de universiteit van Utrecht en van Montpellier. Hier leerde ik veel over de directe en indirecte wijzen waarop mensen elkaars gedrag beïnvloeden. Vanuit mijn idealisme wilde ik deze kennis kunnen toepassen om meer mensen een groene, duurzame keuze te kunnen laten maken, maar met meer oog voor de contextuele factoren. Daarom besloot ik de master Cultural Anthropology: Sustainable Citizenship te volgen, waarvoor ik naar Beiroet vertrok om onderzoek te doen naar de duurzame en creatieve initiatieven in de openbare ruimte door Libanese jongeren.

Na mijn studies werkte ik bij Lift Cities en Locus 33, twee non-profit bureaus die diensten leveren op het gebied van inclusieve stedelijke ontwikkeling, met ambitie voor het versterken van de leefkwaliteit in (super)diverse buurten. Samen met hen zette ik op een basisschool in de Schilderswijk in Den Haag een buurtverbeteringsprogramma op, waarbij we ons richtten op de buurtbetrokkenheid en leefbaarheid van de buurt.

Naast mijn studie-en werkervaringen heb ik veel van de wereld gezien. Door te reizen heb ik meegemaakt hoe allerlei verschillende culturen hun openbare ruimte inrichten, beleven en beheren. Vooral daar waar een verscheidenheid aan culturen samenkomt, voel ik mij het meest op mijn plek. Van belang voor mij is ook dat gebruikers van de openbare ruimte zich verbonden voelen met elkaar en betrokken zijn bij de verbetering van hun leefomgeving.

Als adviseur bij PLANTERRA zet ik mij dan ook graag in om alle betrokken partijen en inwoners te motiveren samen te werken aan het verbeteren van de openbare ruimte waarin iedereen zich veilig, gezond en thuis voelt. Het liefst in een groene omgeving!

Mijn expertisegebieden

Tools waar ik mee werk

Belevingsscan