Laura Barnhoorn

Adviseur 

06 17 37 52 80

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de dynamiek tussen mens en omgeving. Wanneer ik mij door de stad beweeg komen er verschillende vragen in mij op: Wat gebeurt hier? Wie wonen hier? Wat vinden bewoners en ondernemers van de kwaliteit van de openbare ruimte? En wat kan er verbeterd worden?

Om deze vragen te beantwoorden ben ik, na mijn bachelor Sociale Geografie en Planologie, de master Urban Geography gaan studeren aan de Universiteit Utrecht.

Hoe kinderen de openbare ruimte beleven

Deze master wekte een nieuwe interesse bij mij op: de manier waarop kinderen opgroeien in de stad en de wijze waarop de omgeving (sociaal en fysiek) invloed heeft op hun gedrag en toekomstige sociale-economische status. Hoe beleven zij hun buurt? Wat vinden zij prettig en onprettig in de buurt? Hoe kan dit verbetert worden? Welke invloed heeft de omgeving op hun thuisgevoel?

Deze vragen stonden centraal in mijn masterthesis en onderzocht ik aan de hand van creatieve onderzoeksmethoden die aansloten bij de doelgroep. Het inzetten van mijn creativiteit in workshops en bijeenkomsten is iets wat ik graag doe.

Mijn visie

Als adviseur bij PLANTERRA zie ik een mooie uitdaging voor de toekomst, namelijk het verbeteren van de openbare ruimte voor iedere gebruiker. De stad is een dynamische plek waar iedereen zich thuis hoort te voelen. Een stad die klimaat adaptief is, open staat voor creativiteit en innovaties, waar mensen kunnen bewegen, spelen, en gezond kunnen opgroeien en oud worden. Hier zet ik mij graag voor in.

Contact Laura Barnhoorn

Graag denk ik samen met u mee over uw vraagstukken. Neem vrijblijvend contact met mij op via 06 – 17 37 52 80 of laura.barnhoorn@planterra.nl.

Mijn expertisegebieden

Tools waar ik mee werk

Belevingsscan