Iris Cockx

Adviseur

iris.cockx@planterra.nl

06 26 22 80 20

Het samenspel van de mens en zijn leefomgeving intrigeert me. Ik zie de openbare ruimte als een belangrijk, maar ook complex visitekaartje van deze leefomgeving. Een ruimte die niet alleen fysiek in te richten is, maar bol staat van sociale aspecten en verschillende belevingen. En een ruimte die talloze mogelijkheden biedt voor duurzaam leven en klimaatadaptatie.

Als ik de deur uitstap, wil ik graag in een prettige omgeving stappen. Maar ik wil ook dat mijn buurman zich er thuis voelt. √Čn dat de omgeving mooi blijft voor de bewoners van de toekomst. Als stadsverbeteraar betrek ik daarom graag bewoners, gemeente en gebruikers van de gebieden. Ik ben er namelijk van overtuigd dat wanneer al de kennis samenkomt, er iets moois ontstaat. Zo komen we samen tot een passende en ideale openbare ruimte.

Een verbonden fysieke en sociale structuur

Ik zie de openbare ruimte daarbij als een verbonden fysieke en sociale structuur en niet als een opeenstapeling van losse fysieke elementen. Kritisch nadenken over proces, communicatie en beleving vind ik daarom zeker zo belangrijk om tot een ideale omgeving te komen.

Bij PLANTERRA richt ik mij vooral op de sociale en groene kant van de openbare ruimte. Ik houd me graag bezig met participatieprojecten om zo gezamenlijk tot een ideale buitenruimte te komen. Ook werk ik graag aan een groene, duurzame en klimaatbestendige openbare ruimte.

Graag denk ik samen met u mee over uw vraagstukken. Neem vrijblijvend contact met mij op via 06-2628020 of Iris.Cockx@planterra.nl

Mijn expertisegebieden