Masterclass Omgevingswet

De invoering van de Omgevingswet brengt grote kansen mee voor de openbare ruimte. In de tweedaagse masterclass Omgevingswet en openbare ruimte leert u wat er voor u verandert, hoe u als beheerafdeling ambities uit de omgevingsvisie vertaalt naar een programma Openbare Ruimte en gaat u aan de slag met een actieplan. U leert op twee dagdelen van Omgevingswet-experts alles wat u moet weten over de wet in relatie tot de toekomst van beheer.

Klik hier om u aan te melden.

Beheer is de afgelopen decennia een vak geworden waarin je een grote bijdrage kunt leveren aan de doelstellingen van je college op het gebied van klimaatadaptatie, energietransitie en de gezonde stad. Steeds vaker denken beheerders mee met andere disciplines om de leefkwaliteit te verbeteren in combinatie met meer en vooral betere participatie. De Omgevingswet kan de laatste zet in de emancipatie van de beheerder zijn. U leert in deze masterclass wat er verandert voor uw organisatie, uw beleid en uw werkwijze.

Deze masterclass is voor u interessant als u wilt weten:

  • hoe uw eigen programma Openbare Ruimte eruit moet komen te zien;
  • hoe u moet beginnen met uw eigen programma Openbare Ruimte;
  • hoe u ambities en opgaven uit de omgevingsvisie vertaalt naar de openbare ruimte;
  • wat er gebeurt met uw huidige beheerinstrumentaria zoals de Handboeken Openbare Ruimte, uw beheervisie, beheerplannen en uw meerjarenprogrammering;
  • hoe uw afdeling geld krijgt voor de ambities uit de omgevingsvisie;
  • hoe andere gemeenten (en vooral afdelingen openbare ruimte) werken aan de invoering van de Omgevingswet;
  • hoe u aan de slag kunt met uw eigen actieplan;
  • wat relevant is voor u als openbare ruimte-expert.

Datum, inschrijving en prijs

Locatie: Online via het programma Teams (deelname is ook mogelijk zonder dat u Teams heeft geïnstalleerd)
Data: n.t.b.
Tijd: 14.00 tot 17.00 uur
Prijs: 395 euro (meld u samen met een collega aan voor in totaal 695 euro)
Aanmelden: klik hier om in te schrijven

Voor vragen of meer informatie kunt u terecht bij Jeroen Bruinenberg via: jeroen.bruinenberg@planterra.nl / 06 – 190 153 87. De masterclass kan ook geheel naar uw eigen wensen en doelgroep in-company uitgevoerd worden. Voor aanvullende informatie of prijsopgave kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Voor wie

De masterclass Omgevingswet en openbare ruimte is bestemd voor managers, beleidsadviseurs en beheerders van de openbare ruimte.

Contact

Geen beleids- en beheerplan is hetzelfde. We praten daarom graag met u over uw organisatie en welke behoeften u heeft. Neem contact op met onze expert Jeroen Bruinenberg via: jeroen.bruinenberg@planterra.nl of 06 – 19 01 53 87.

Aanmelden

Kenmerken

Duur

Doelgroep

Investering