Opleidingen en organisatieontwikkeling

Verschillende ontwikkelingen zoals klimaatverandering, vergrijzing en verdichting vragen om een andere blik op de openbare ruimte en een andere manier van werken. Door trainingen, masterclasses en ontwikkeltrajecten helpen we mens en organisatie om zich klaar te maken voor de grote opgaven van deze tijd. Bekijk hieronder ons diverse aanbod.

MASTERCLASS OMGEVINGSWET

De invoering van de Omgevingswet brengt grote kansen mee voor de openbare ruimte. In de tweedaagse masterclass leert u wat er verandert, hoe u als beheerafdeling ambities vertaalt naar een programma Openbare Ruimte en gaat u aan de slag met een actieplan.

MASTERCLASS BBV EN BEHEER

De (nieuwe) regels in het BBV bieden grote kansen voor beheerders om de openbare ruimte structureel te verbeteren. In deze masterclass leert u wat het BBV betekent, wat de gevolgen zijn voor beheer en hoe u optimaal gebruik maakt van de kansen die er liggen.

MASTERCLASS PROGRAMMEREN

Programmeren is mateloos interessant en soms ook complex. Hoe lang blijf je wachten met een vervanging voor een integrale herinrichting, wanneer ga je wel eerder vervangen en hoe regel je geld voor extra opgaven? In deze masterclass leer je hoe je projecten kan programmeren.

MASTERCLASS GEDRAGSBEÏNVLOEDING

Zwerfafval is een van de grote dissatisfiers in de openbare ruimte. Gedragsbeïnvloeding, bijvoorbeeld door nudges, wordt al regelmatig ingezet. Maar wat voor effect kun je verwachten en wat zijn de ervaringen in de praktijk?

CURSUS TOEKOMSTGERICHT BEHEER

Er is een groeiend besef van het belang van de openbare ruimte en de rol die beheer hierin kan spelen. Dit betekent dat er meer gevraagd wordt van beheer. In deze cursus leert u hoe u met beheer kan bijdragen aan ambities en wat dit betekent voor uw organisatie.

CURSUS INTEGRAAL BEHEER

Integraliteit is de mate waarin werkzaamheden, budgetten en visies op elkaar worden afgestemd. Integraal werken in het beheer van de openbare ruimte is nodig omdat opgaven en projecten complexer worden. In deze cursus leert u hoe integraal beheer toegepast kan worden in uw organisatie.

IN-COMPANY

Naast deze onderwerpen kan PLANTERRA je ook op vele andere thema’s helpen met een in-companytraining. Denk aan de inzet van omgevingspsychologie, participatie, de gezonde stad of de beheerder van de toekomst. Staat je onderwerp er niet tussen of neem je liever deel aan een reguliere masterclass? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen via info@planterra.nl voor de mogelijkheden.

In-company

Heeft u een verander-of ontwikkelingsvraagstuk? Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden. We ontwikkelen trainingen, opleidingen en cursussen op maat voor jouw team of afdeling.