Onze experts organiseren al jaren in-company cursussen over verschillende onderwerpen. Deze cursussen worden afgestemd op jouw wensen en doelgroep. Hieronder geven we een kort inkijkje in wat we aanbieden zowel fysiek als online. Spoiler-alert: dit zijn zeker niet onze enige onderwerpen.

 

In-company Omgevingswet

De Omgevingswet is uitgesteld tot 1 januari 2022. Dit biedt voor beheerders juist extra kansen om hun plek als verbeteraar van de leefomgeving te pakken! Allerlei onderwerpen kunnen aan bod komen, zoals: wat moet je als beheerder sowieso weten van de Omgevingswet? Wat verandert er op juridisch vlak? En wat betekent dat voor de beleidsinstrumenten, zoals het programma Openbare Ruimte? Jeroen Bruinenberg heeft al verschillende Masterclasses en webinars geleid over de Omgevingswet en denkt graag met je mee over de mogelijkheden, thema’s en diepgang. Neem contact met hem op via jeroen.bruinenberg@planterra.nl.

 


 

In-company BBV

Wat betekent het BBV voor je en hoe maak je optimaal gebruik van de kansen die er liggen om de openbare ruimte te vervangen en te verbeteren? De Masterclass is voor ieder niveau geschikt te maken. Hij kan ingaan op de basis: wat is het BBV en wat de beheerder ervan moet weten, maar ook op lastigere thema’s die relevant zijn. Adviesbureaus JE Consultancy en PLANTERRA werken al meerdere jaren samen op het gebied van BBV. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en denken graag met je mee om een passende in-company aan te bieden. Voor meer informatie, neem contact op met marco.hommel@planterra.nl.

 


 

In-company Integraal Beheer Openbare Ruimte

We hebben de komende jaar een aantal grote opgaven waar integraal beheer een bijdrage aan kan en moet leveren. Denk aan klimaatadaptatie, verdichting van de stad en gezondheid. Deze in-company heeft oog voor zowel de inhoud als de soft-skills zoals competenties, vaardigheden en houding. De masterclass staat stil bij participatie en belevingsgericht beheer, bekostiging van beheer (mede met oog op BBV) en de specifiekere doorvertaling van beleid- en beheerinstrumentarium naar integrale uitvoering op straat. Ook de rol van de beheerder bij herinrichting en gebiedsontwikkeling wordt niet vergeten. Martin van der Zwan heeft deze cursus al meer dan 30x gegeven en in de afgelopen 15 jaar iedere keer doorontwikkeld, afgestemd op nieuwe ontwikkelingen en wensen van diverse gemeenten. Geïnteresseerd? Martin is bereikbaar via martin.vanderzwan@planterra.nl.

 


Naast deze onderwerpen kan PLANTERRA je ook op vele andere thema’s helpen met een in-comanytraining. Denk aan de inzet van omgevingspsychologie, participatie, de gezonde stad of de beheerder van de toekomst. Staat je onderwerp er niet tussen of neem je liever deel aan een reguliere masterclass? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen via info@planterra.nl voor de mogelijkheden.

Omgevingswet beheer openbare ruimte

bbv-beheer-openbare-ruimte

Duurzaamheid openbare ruimte beheer