Bij PLANTERRA visualiseren we ingewikkelde (beheer)data tot begrijpelijke overzichten en passen hier praktische toepassingen bij toe. Onze GIS-diensten helpen bij het plannen, analyseren en verbeteren van de openbare ruimte.
We helpen je onder andere met de volgende vragen:
- hoe maak ik visueel inzichtelijk waar meekoppelkansen zijn in de openbare ruimte?
- in welke wijken heb ik meer groen dan in andere wijken?
- hoe weet ik of speelplekken voldoen aan de bereikbaarheidsnormen die we hebben gesteld?
- hoe bepaal ik welke gebieden we op een ander onderhoudsniveau onderhouden?
- hoe betrek ik inwoners op een toegankelijke visuele manier bij gebiedsplannen?
- en hoe maak ik plannen waarbij de data altijd up to date blijft?
GIS is meer dan alleen kaarten en data. Het is een tool die helpt bij het maken van betere beslissingen en het creëren van een prettigere leefomgeving. Bij PLANTERRA brengen we deze technologie naar jouw projecten, groot of klein. Ontdek wat we samen kunnen bereiken.
Onze diensten op het gebied van GIS
Integrale projectenkaarten voor betere meerjarenprogrammeringen
Heb je ooit geprobeerd om verschillende plannen en projecten met elkaar te verbinden? Met onze integrale projectenkaarten is dat precies wat we doen. We verzamelen informatie zoals: –
- sectorale onderhoudsplanningen
- omgevingsuitdagingen zoals wateroverlast
- de gewenste kwaliteit van de openbare ruimte
We combineren dit om tot een integrale meerjarenprogrammering te komen, weergegeven op een kaart en voorzien van budgetten. Zo kun je in één oogopslag zien waar en wanneer actie nodig is.
Doorrekening kwaliteitsniveaus op maat
Ben je benieuwd naar de kosten van het onderhouden van bepaalde gebieden op een hoger beeldkwaliteitsniveau? We beschikken over kostenkengetallen om de beheer- en onderhoudskosten te berekenen per beheerobject.
Door vervolgens beeldbepalende locaties in te tekenen en deze via een overlay-analyse te koppelen aan het areaal, brengen we de kosten van verschillende scenario’s in kaart voor onderhoud op diverse plekken.
Bufferanalyses voor het visualiseren van normen en wensen
Wil je weten hoe goed jouw voorzieningen, zoals afvalbakken of speelplaatsen, bereikbaar zijn? Met een bufferanalyse berekenen we de dekkingsgraad en kunnen we wijzen op gebieden die extra aandacht nodig hebben.
Thematische kaarten voor inzicht in de opgaven
Thematische kaarten helpen data visueel toegankelijk te maken. Ze laten in één oogopslag zien wat bijvoorbeeld de vervangingsopgave per wijk is of welke wijken het minst groen zijn.
StoryMaps voor interactieve en begrijpbare plannen
Wie zegt dat beleidsplannen alleen op papier kunnen? Met StoryMaps brengen we beheer- en beleidsplannen tot leven door interactieve elementen en gedetailleerde kaarten die de gebruiker door verschillende aspecten van het plan leiden.
Interactieve annotatiekaarten voor betere participatie
Onze interactieve kaarten stellen mensen in staat om zelf informatie toe te voegen op een kaart via een link of app. Dit kunnen bijvoorbeeld plekken zijn waar men zich onveilig voelt of waar veel zwerfvuil ligt. Zeer geschikt voor gebruik tijdens straatgesprekken met inwoners of tijdens ambtelijke werksessies.