Winnaars CityChallenge Ede bekend

/Winnaars CityChallenge Ede bekend
Winnaars CityChallenge Ede bekend2017-10-18T11:15:08+00:00

Project Description

Op zaterdag 13 mei werden de winnaars van de CityChallenge voor Ede bekendgemaakt en overhandigde wethouder Harry van Huijstee de prijzen aan de winnende deelnemers.

De CityChallenge voor Ede was erop gericht om een vernieuwende oplossing te vinden voor het zwerfafval in Ede. PLANTERRA adviseerde gedurende dit traject en nam plaats in de jury tijdens het beoordelen van de inzendingen.

In de categorie ‘Edese scholieren’ werd de eerste prijs gewonnen door het idee voor een slimme afvalbakken-app: ‘De afvalbakken-radar’. Hiermee kunnen inwoners en bezoekers van Ede snel de dichtstbijzijnde afvalbak vinden én punten verdienen door het afval daar netjes in te gooien.

Onder de Edese inzendingen won het idee om zwerfafval ”weg te sponsoren”. Met dit idee stimuleer je lokale scholen, verenigingen, bedrijven, kerken en individuen om een straat te sponsoren. Door middel van sponsoring stimuleer je iedereen om het zwerfafval in die straat op te ruimen.

Het idee ”de Rommelroute”, ingezonden door een vijftal Delftse studenten, werd uitgeroepen tot landelijke winnaar. Dit idee scoorde hoog op alle onderdelen. Thomas Lensvelt en zijn medestudenten verdienden € 1000,- met dit plan voor een rondreizend circus van interactief en informatief straatmeubilair.

PLANTERRA feliciteert alle deelnemers met hun winnende concepten!