Wijkbeheerplan.nl – Gemeente Nijmegen

/Wijkbeheerplan.nl – Gemeente Nijmegen
Wijkbeheerplan.nl – Gemeente Nijmegen2017-10-11T13:49:35+00:00

Project Description

Hoe betrek je meer bewoners en verschillende doelgroepen bij de ontwikkeling van hun dagelijkse woonomgeving? En hoe zorg je ervoor dat bewoners input aanleveren over ontwikkelingen die zij graag zouden willen zien in hun wijk, ook buiten de traditionele wijkavonden om?

De gemeente Nijmegen was op zoek naar manieren om méér en andere bewoners nauw te betrekken bij de ontwikkelingen van hun woonomgeving. PLANTERRA ontwikkelde daarom de website Wijkbeheerplan.nl. Op deze interactieve website krijgen bewoners zeggenschap over hun wijk. Bewoners uit de aan de Pilot deelnemende wijken (’t Acker, Brakkenstein en Groenewoud) kunnen met elkaar en met de gemeente ideeën en wensen uitwisselen over de openbare ruimte in hun wijk. Zo worden méér en andere bewoners bereikt dan met de traditionele wijkavonden.

Wijkbeheerplan punt NL header

 

De website is gericht op wensen en ideeën die de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van de wijk verbeteren. Ook wordt informatie geplaatst over de verbeteringen die de komende jaren in de betreffende wijken worden uitgevoerd. Bewoners krijgen zo ook een overzicht van wat er in hun wijk allemaal op de planning staat. Andere deelnemende wijken krijgen de mogelijkheid om mee te denken over de onderhoudsbegroting van hun wijk (de zogenaamde ‘Plusplekken’).

Wijkbeheerplan.nl biedt de mogelijkheid tot een betere en efficiëntere samenwerking tussen gemeente en burgers.

Wijkbeheerplan logo

Adviseurs

Rick