Visie op de openbare ruimte – Gemeente Diemen

/Visie op de openbare ruimte – Gemeente Diemen
Visie op de openbare ruimte – Gemeente Diemen2017-10-13T15:37:24+00:00

Project Description

Hoe stel je een visie op, waarin niet alleen het beheer, maar juist ook het gebruik en de inrichting van de openbare ruimte duidelijk hun beslag krijgen? Hoe meet je het gebruik van de openbare ruimte? Hoe is kwaliteit in de openbare ruimte te realiseren in tijden van bezuinigingen?

De gemeente Diemen heeft in 2011-2012, onder begeleiding van PLANTERRA, een visie op de openbare ruimte opgesteld, samengevat onder het motto ‘verbinden, ontmoeten en thuiskomen’. Het meer differentiëren en bewuster keuzes maken voor verschillende kwaliteitsniveaus in de openbare ruimte vormt de ruggengraat van de visie.

Niet elk park hoeft te bruisen, niet overal zijn luxe inrichtingsmaterialen nodig, of hoeven kinderen te spelen, maar waar wel? Het maken van dit soort keuzes is gedaan door parels aan te wijzen en door op grond van een kwaliteitswaaier voor beheer én voor gebruik & inrichting te bepalen welke ambitie waar geldt.

Zo gaat het streven naar meer ‘kleurverschil’ in de openbare ruimte en het accentueren van opvallende plekken en routes, waar het prettig om te verblijven is, samen met het efficiënt inzetten van beperkte middelen. Dat is een visie generatie 2.0!

Adviseurs

Marielle