StraatCamera – Gemeente Breda

/StraatCamera – Gemeente Breda
StraatCamera – Gemeente Breda2017-10-11T14:53:03+00:00

Project Description

Er gebeurt van alles in de openbare ruimte, van opruimacties tot groenonderhoud en buurtmoestuintjes. Maar hoe krijg je hier als gemeente een goed beeld van? En hoe maak je burgers enthousiast over participatie en kan je dit verder stimuleren?

Vaak is bij gemeenten niet goed in beeld met wat en waar burgers actief zijn. PLANTERRA bedacht daarom de StraatCamera. Deze speciaal geconfigureerde telefoon die alleen filmpjes kan opnemen en uploaden gaat van hand tot hand door een stad of buurt en is bedoeld voor alle bewoners die actief zijn in hun buurt. Met de StraatCamera kunnen bewoners een kort filmpje maken van hun initiatief en dit eenvoudig delen met andere bewoners.

StraatCamera

Zo kunnen gemeenten enerzijds meer inzicht krijgen in wat er allemaal gebeurt in de openbare ruimte, terwijl anderzijds ook andere bewoners geïnspireerd worden om zélf aan de slag te gaan. Bovendien blijkt vanuit de gemeente door het rondsturen van de StraatCamera een stukje waardering richting de actieve burgers, die zo de kans krijgen om hun trots te laten zien.

Inmiddels heeft de StraatCamera al een ronde gemaakt door Breda, met verschillende leuke en inspirerende filmpjes tot gevolg.

Adviseurs

Rick