Ponte Palazzo – Gemeente ‘s-Hertogenbosch

/Ponte Palazzo – Gemeente ‘s-Hertogenbosch
Ponte Palazzo – Gemeente ‘s-Hertogenbosch2018-07-27T18:10:08+00:00

Project Description

“Als gemeente willen we niet alleen een mooie brug ontwerpen en bouwen, maar we willen ook een mooie brug voor tientallen jaren in stand kunnen houden. Bij het hoge ambitieniveau van het ontwerp van de Ponte Palazzo hoort ook een hoge ambitie in het toekomstig beheer en onderhoud. Dan is het noodzaak om daar in het ontwerp al rekening mee te houden. De kennis en kunde van PLANTERRA is daarbij voor ons van groot belang” 

Projectleider Gemeente ‘s-Hertogenbosch, de heer T. Prinsen.

De Ponte Palazzo wordt volledig in cortenstaal uitgevoerd en krijgt zowel een verbindende als een verblijfsfunctie. Het brugdek wordt ingericht met bomen, sierbeplantingen en banken. Ontwerper van de Ponte Palazzo is Mels Crouwel van Benthem Crouwel architecten uit Amsterdam. Het ontwerp voor de beplanting wordt gemaakt door de gerenommeerde ontwerper Piet Oudolf. PLANTERRA werkt voor de Ponte Palazzo aan het beheerkwaliteitsplan, waarin het toekomstige onderhoud en de organisatie van het beheer beschreven worden. Ook worden tips gegeven voor het sturen van het gebruik van de brug. De Ponte moet een levendige ontmoetingsplek in de stad worden. De ambitie voor de brug is hoog; beeld- en gebruikskwaliteit moeten voor lange tijd in stand worden gehouden.

De Ponte Palazzo is een voorbeeld van een groeiende trend waarbij al in een vroeg ontwerpstadium aandacht is voor het toekomstig beheer en onderhoud. Het geeft inzicht in de inspanning en kosten gedurende de levensduur van de brug. Als door keuzes tijdens het ontwerp de onderhoudbaarheid verbetert, profiteren niet alleen de beheerders daarvan. Voor alle gebruikers neemt de kans op een aantrekkelijke, mooie en schone brug toe. Voor de gemeente ‘s-Hertogenbosch was dat de reden om PLANTERRA in te schakelen.

Adviseurs

Janneke