Participatiekaart.nl – PLANTERRA

/Participatiekaart.nl – PLANTERRA
Participatiekaart.nl – PLANTERRA2017-11-30T16:16:05+00:00

Project Description

Schoonmaakacties, toezicht op speelplaatsen, het onderhouden van een moestuin, het opruimen van bladafval in bladkorven, het strooien van zout op plekken waar de gemeente niet komt- het vindt allemaal buiten op straat plaats, met vaak zichtbare en concrete resultaten.

Participatiekaart.nl biedt een overzicht van al deze participatieprojecten en is een mooi startpunt om verdere participatie vorm te geven.  Letterlijk brengt de site per gemeente in kaart wat bewoners allemaal doen in hun eigen omgeving.

Gemeente Nijmegen, Oss, Breda, VenloVlissingen, ‘s-Hertogenbosch, Delft, Alkmaar, Deventer, Heumen, Druten, Beuningen, Schone stranden, Woudrichem, Zuidplas en Bergen op Zoom maken al gebruik van de participatiekaart.nl.

De website onderscheidt zich van andere openbare-ruimte-websites door de positieve insteek: burgers kunnen nu eens geen klachten indienen over kapotte lantaarnpalen of loszittende stoeptegels, maar geven aan wat zij zelf doen in hun eigen buurt. Zo ontstaat een mooi en praktisch overzicht van het aantal en soort initiatieven in een gemeente, de spreiding ervan over de verschillende wijken en het aantal betrokken bewoners.

Adviseurs

MarielleGert