MijnWijkplan

/MijnWijkplan
MijnWijkplan2017-10-11T13:15:36+00:00

Project Description

Veel gemeenten doen hun uiterste best om bewoners en ondernemers te betrekken bij de werkzaamheden en plannen in de wijk. Maar hoe zorg je er nu voor dat je niet steeds met dezelfde mensen spreekt? Hoe bereik je een bredere vertegenwoordiging van mensen, met bijvoorbeeld ook jongeren en mensen met een drukke baan, die niet altijd de tijd vinden om wijkbijeenkomsten te bezoeken? En ben je als gemeente in staat om het werk in de wijken en op de bedrijventerreinen gebiedsgericht te organiseren? Kun je hier transparant over communiceren met een daadwerkelijk actieve inbreng van bewoners en ondernemers? Zij kunnen zelf ook initiatieven ondernemen die leefbaarheid en vitaliteit van de woon- en werkomgeving verbeteren.

De digitale mogelijkheden op pc en smartphones maken het mogelijk op een meer directe en voor velen ook prettigere manier te communiceren over ideeën en ontwikkelingen in de wijk. Dat is wat bewoners en ondernemers misschien ook wel verwachten van de gemeente. Met dit doel ontwikkelde PLANTERRA het platform MijnWijkplan.

MijnWijkplan is een digitaal platform waarin bewoners, ondernemers en de gemeente samen­werken aan ideeën en plannen voor de wijk. Het platform onderscheidt zich van vele andere digitale platforms waarop ideeën kunnen worden aangedragen door bewoners. Op MijnWijkplan staat namelijk ook het werk dat de gemeente in de wijken moet organiseren centraal. Het gehele proces van het inzichtelijk maken van behoeften, het bedenken van ideeën tot en met de uitwerking en concrete uitvoering van maatregelen is te volgen. Centrale thema’s zijn co-creatie en crowdsourcing: bewoners en gemeente werken continu samen met elkaar en versterken elkaar waar mogelijk. Dit leidt uiteindelijk tot zichtbare resultaten op straat. Samen maken zij de wijk!

MijnWijkplan bestaat uit 4 modules. Elk van de modules in MijnWijkplan gaat in op specifieke behoeften die bewoners, ondernemers en gemeenten kunnen hebben in hun samenwerking: of dat nu gaat om elkaar te informeren, ideeën uit te wisselen of samen te werken aan ideeën. Zo vindt iedere bewoner en ondernemer de informatie waarin hij of zij geïnteresseerd is.

logo-mijnwijkplan-jpeg

Benieuwd naar wat er mogelijk is in uw gemeente? Neem dan eens een kijkje op www.mijnwijkplan.nl, of neem contact op met Rick Fleur (rick.fleur@planterra.nl).

Adviseurs

Rick