Leidraad groenbeheer – Gemeente Maastricht

/Leidraad groenbeheer – Gemeente Maastricht
Leidraad groenbeheer – Gemeente Maastricht2017-10-13T10:40:43+00:00

Project Description

Wat doe je als de kwaliteit buiten onder druk van de bezuinigingen achteruit gaat? Hoe kan je de strategie voor het groenbeheer met een beperkter budget toch aanpassen tot een duurzame strategie?

”Wat we doen, doen we goed!”

De afdeling beheer van de gemeente Maastricht geeft aan dat de strategie van het simpelweg steeds maar iets minder doen (uiteindelijk) leidt tot kapitaalsvernietiging. De beheerders trekken aan de bel. Samen met PLANTERRA is de zoektocht gestart naar een nieuwe duurzame strategie die past het bij het beperktere budget.

Met differentiatie op basis van inrichting in plaats van beheer heeft de gemeente Maastricht onder het motto “Wat we doen, doen we goed!” een duurzame en aantrekkelijke strategie voor het groen ontwikkeld.

Gezamenlijk zijn de afdelingen beheer en ontwerp tot een lijst met plekken gekomen waar de onderhoudsintensieve beplanting nauwelijks leidt tot een verbijzondering. Deze plekken worden omgevormd. De geïnventariseerde plekken leveren een voldoende besparing om overal in de gemeente het onderhoud te realiseren dat past bij de (verbijzonderde) inrichting.

Adviseurs