”Keuze afvalbakken Stadshart” en ”Plaatsingsplan afvalbakken stadshart Hoge Zijde” – Gemeente Alphen aan den Rijn

/”Keuze afvalbakken Stadshart” en ”Plaatsingsplan afvalbakken stadshart Hoge Zijde” – Gemeente Alphen aan den Rijn
”Keuze afvalbakken Stadshart” en ”Plaatsingsplan afvalbakken stadshart Hoge Zijde” – Gemeente Alphen aan den Rijn2017-10-12T11:10:39+00:00

Project Description

Hoe kom je tot een afwegingskader voor het plaatsen van een type afvalbak in het stadshart? Hoe kom je op een efficiente wijze tot een plaatsingsplan voor de nieuwe afvalbakken?

In het Stadshart van Alphen aan den Rijn staan meerdere typen afvalbakken, een deel is aan vervanging toe. Zo functioneren sluitingen niet meer goed en zijn de binnenbakken kapot. In een eerste rapport zijn verschillende voorkeuren voor geschikte vervangende bakken  vergeleken. PLANTERRA zet de mogelijkheden, argumenten en kosten op een rij om een keuze te kunnen maken. Uitgangspunt daarbij is om toe te werken naar één type bak, om een zo uniform mogelijk beeld te krijgen en de herkenbaarheid en vindbaarheid te optimaliseren.

Naast de keuze voor de nieuwe afvalbak is een plaatsingsplan opgesteld. In een schouw zijn alle bestaande locaties beoordeeld op o.a. gebruiksgemak, vindbaarheid, aantrekkelijkheid. Het advies is een kaart waarop alle locaties met foto’s zijn aangegeven met de bijbehorende actie:

  • behouden;
  • vervangen;
  • verwijderen/verplaatsen;
  •  of bijplaatsen

Deze informatie vormt een direct uitvoeringsplan voor de plaatsing van de nieuwe bakken.

Adviseurs

Cora