Inventarisatie plaatsingsbeleid afvalbakken – Gemeente Beek

/Inventarisatie plaatsingsbeleid afvalbakken – Gemeente Beek
Inventarisatie plaatsingsbeleid afvalbakken – Gemeente Beek2017-10-12T11:03:54+00:00

Project Description

Hoe verkrijg je inzicht in je huidige areaal afvalbakken? Hoe stel je richtlijnen op en maak je keuzes inzichtelijk en communiceerbaar?

De gemeente Beek heeft onvoldoende inzicht in het huidige areaal afvalbakken. De gemeente heeft vragen over  de kwaliteit (wat is de vullingsgraad, netheid en uitstraling van de afvalbak), plaatsing (staan de bakken op de juiste plek) en noodzaak (staan er te veel of te weinig afvalbakken).

Wanneer dit inzichtelijk is, is advies mogelijk over het verwijderen, verplaatsen, vervangen of plaatsen van afvalbakken. Daarnaast zijn ook voor de plaatsing van nieuwe bakken richtlijnen nodig. Een belangrijk onderdeel van de richtlijnen is de mogelijkheid tot heldere en betere communcatie richting bewoners en ondernemers. Hiervoor zijn beslistabellen opgesteld die voor verschillende situaties uitkomst bieden op de vraag of wel of niet nieuwe afvalbakken worden geplaatst.

PLANTERRA heeft de gemeente geholpen met het inzichtelijk maken van het huidige areaal en het opstellen van richtlijnen.

Adviseurs

Marielle