Informatiebladen participatie – Gemeente Diemen

/Informatiebladen participatie – Gemeente Diemen
Informatiebladen participatie – Gemeente Diemen2018-02-14T16:24:59+00:00

Project Description

Hoe kunnen burgers zelf bijdragen aan het beheer van de openbare ruimte? Welke voorwaarden gelden daarbij? Wat gebeurt er nu allemaal al?

De Gemeente Diemen wil haar bewoners de gelegenheid bieden om zelf een steentje bij te dragen aan het beheer van de openbare ruimte. Daarbij moet niet het wiel opnieuw uitgevonden worden. Er zijn al succesvolle en inspirerende voorbeelden genoeg, variërend van het beheren van een zoutbox tot het schoonhouden van de eigen buurt.

Om meer bekendheid te geven aan bestaande initiatieven, heeft de gemeente Diemen PLANTERRA gevraagd een set informatiebladen samen te stellen die een overzicht geven van de mogelijkheden. Elk informatieblad beschrijft hoe bewoners kunnen participeren, wat ze daarbij van de gemeente kunnen verwachten en welke inzet van de bewoners wordt gevraagd. Zo is de kans aangegrepen om heldere voorwaarden op een publieksvriendelijke manier te formuleren.

De wijkcoördinators gebruiken de informatiebladen in de communicatie naar bewoners, ze geven de gemeentelijke organisatie een goed overzicht van burgerparticipatie in de openbare ruimte en alle bladen komen op de website van de gemeente Diemen.

Inspiratie:

Adviseurs

MarielleAnouk