Groenmarkt – Gemeente Hattem

/Groenmarkt – Gemeente Hattem
Groenmarkt – Gemeente Hattem2017-10-13T10:46:42+00:00

Project Description

Hoe om te gaan met dalende budgetten en een noodzakelijk versobering van de  openbare ruimte? Welke mogelijkheden krijgen bewoners om het groen in de wijk zelf te onderhouden, te beheren en in te richten?

Onder het motto ‘een nieuwe kijk op de wijk’ roept de gemeente Hattem bewoners en bedrijven op om een actieve rol te nemen het aantrekkelijk houden van hun woon-, werk- en leefomgeving door openbaar groen te kopen of te ‘adopteren’.

PLANTERRA ondersteunde de gemeente Hattem bij het organiseren van een groenmarkt, het opstellen van participatiebeleid, een boekje met inspirerende voorbeelden voor groenadoptie en het opstellen van spelregels voor adoptie en koop.

In samenwerking met lokale groenondernemers, woningcorporaties en vrijwilligersorganisaties is op 2 november 2013 de Hattemse Groenmarkt georganiseerd. Bewoners kregen hier informatie over de mogelijkheden van koop en adoptie. Er kwamen al zo’n 125 concrete aanvragen binnen op deze dag. Door de vele aanwezige deskundigen was de groenmarkt ook bij uitstek geschikt als een ‘inloopspreekuur’ voor groene vragen en adviezen. De 500 bezoekers maakten volop gebruik van deze mogelijkheid. De gemeente Hattem zet met diverse activiteiten dit beleid nog verder door.

 

Adviseurs

Cora