Gebiedstrajecten zwerfafval / Gemeente Schoon – Gemeente Teylingen

/Gebiedstrajecten zwerfafval / Gemeente Schoon – Gemeente Teylingen
Gebiedstrajecten zwerfafval / Gemeente Schoon – Gemeente Teylingen2017-10-13T15:33:45+00:00

Project Description

Hoe kan ik als gemeente basisscholen op een laagdrempelige manier helpen bij een zwerfafvalproject?

De gemeente Teylingen vindt de aanpak van zwerfafval een belangrijk thema en komt basisscholen graag tegemoet bij een zwerfafvalproject. Basisschoolleerlingen zijn namelijk een belangrijke doelgroep als het gaat om bewustwording en gedragsbeïnvloeding. Scholen hebben echter te maken met een groot aanbod van projecten waar zij aandacht aan kunnen besteden en hebben niet altijd tijd om een grote actie op touw te zetten.

PLANTERRA hielp in het Gebiedstraject om ‘vraag’ en ‘aanbod’ van de basisscholen en gemeente op elkaar af te stemmen. Resultaat is een Werkboek zwerfafvalprojecten: een overzicht van concrete en laagdrempelige projecten waar de basisscholen uit kunnen kiezen. Denk aan een afval-modeshow, het geven van rapportcijfers en het adopteren van een afvalbak. Per project is uitgewerkt wat het doel is, wat de inzet van de school is en welke hulp zij van de gemeente kan verwachten. Voor de gemeente is, naast het Werkboek, per project een draaiboekje opgesteld. Het Werkboek zal regelmatig bij de basisscholen onder de aandacht worden gebracht, zodat die op elk moment kunnen inhaken.

Met het Werkboek kunnen de Teylingse basisscholen, met ondersteuning van de gemeente, op hun eigen manier hun bijdrage leveren aan een schonere leefomgeving.

Adviseurs

Marielle