Bewonersschouw Schoon en Heel – Gemeente Zwijndrecht

/Bewonersschouw Schoon en Heel – Gemeente Zwijndrecht
Bewonersschouw Schoon en Heel – Gemeente Zwijndrecht2017-12-06T14:06:09+00:00

Project Description

Hoe betrek ik bewoners bij de kwaliteitsbeoordeling van de openbare ruimte? Hoe vertaal ik technisch jargon naar toegankelijke taal?

Bewoners zijn de ‘ogen van de wijk’ en weten als geen ander hoe de openbare ruimte in hun wijk erbij ligt. Daarom worden de bewoners van Zwijndrecht en Heerjansdam elk jaar uitgenodigd om met de fiets een schouwronde door de eigen wijk te maken. Op een aantal willekeurige punten geven zij gezamenlijk een beoordeling voor de onderhoudskwaliteit van onder andere de fietspaden, hondenpoep en bomen. Dit doen zij met het beeldenboekje waarin de kwaliteitsniveaus per beheeronderdeel gevisualiseerd worden door Zwijndrechtse foto’s. De bewonersschouw past bij het gebieds- en klantgerichte werken van de gemeente Zwijndrecht.

PLANTERRA heeft van 2008 t/m 2010 de schouwrondes begeleid en de oordeelresultaten verwerkt. De bewonersschouw vormt een belangrijke basis voor het Integraal Beheerplan Openbare ruimte (IBOR) dat PLANTERRA voor de gemeente Zwijndrecht heeft opgesteld.

Adviseurs

JannekeMarielle

Project Details

Categories: