Beheer- en gebruiksplan Goffertpark Nijmegen – Gemeente Nijmegen

/Beheer- en gebruiksplan Goffertpark Nijmegen – Gemeente Nijmegen
Beheer- en gebruiksplan Goffertpark Nijmegen – Gemeente Nijmegen2017-10-13T16:37:14+00:00

Project Description

Hoe maak je een beheerplan voor een park waarbij rekening wordt gehouden met het intensieve gebruik? Hoe maak je een beheerplan dat praktisch bruikbaar is?

Het Goffertpark is een belangrijk volkspark voor Nijmegen, dat intensief wordt gebruikt. Het beheer ervan is echter versnipperd geraakt en op sommige plekken ligt het park er minder fraai bij.

PLANTERRA maakte daarom een praktisch document dat zowel zicht geeft op het dagelijks beheer als een inventarisatie van de achterstanden en knelpunten in het gebruik biedt. Daarbij keken we verder dan techniek: hoe bijvoorbeeld om te gaan met het afval dat barbecueƫn in het park oplevert, wat te doen met een perkje dat telkens weer platgetreden wordt door bezoekers van evenementen?

Het resultaat: gebruikskaarten die laten zien hoe het park functioneert op bijvoorbeeld een mooie dag, en tijdens NEC-wedstrijden of evenementen; een overzicht van alle knelpunten, oplossingsrichtingen en een raming van de kosten; en een bijlagerapport met eindbeelden.

Adviseurs

Marielle

Project Details