Begeleiding bewonersavond Kartuizerhof Nijmegen – Gemeente Nijmegen

/Begeleiding bewonersavond Kartuizerhof Nijmegen – Gemeente Nijmegen
Begeleiding bewonersavond Kartuizerhof Nijmegen – Gemeente Nijmegen2017-10-13T15:01:05+00:00

Project Description

Hoe gebruiken en beleven de bewoners hun Kartuizerhof en omgeving? Hoe krijg je alle informatie uit de aanwezige bewoners?

De Kartuizerhof is een wooncomplex in de binnenstad van Nijmegen, vlak bij het Kronenburgerpark en het stadscentrum, maar ook direct naast de prostitutiezone. Ten behoeve van een wijkaanpak zijn twee bewonersavonden gehouden, die zijn begeleid door PLANTERRA. Alle verzamelde informatie is verzameld in een rapportage en gekoppeld aan acties voor de bewoners , de gemeente Nijmegen, woningcorporatie Talis of  de politie. Het verslag van de avonden vormt de input voor de wijkaanpak en worden dan op haalbaarheid getoetst.

In de tweede bewonersavond zijn twee methodieken gebruikt om informatie te verzamelen. De aanwezigen hebben mental maps getekend van hun woonomgeving. Hieruit is af te leiden welke plekken men prettig en leuk vindt, waar iets aan de hand is. In het kader van veiligheid is specifiek ook gevraagd om ‘onduidelijke’ plekken aan te geven; plekken waarvan niet duidelijk is van wie het is of waar de ruimte voor bedoeld is.

De tweede gebruikte methodiek is ‘wethouder en koningin’. Alle aanwezigen is gevraagd om op kaart aan te geven waar men de wethouder mee naar toe neemt om te laten zien wat moet veranderen, en de Koningin voor de mooiste plekken in de buurt.

Een aantal mensen moet over de streep worden gehaald om te tekenen. Beide methodieken zorgen er voor dat iedere aanwezige informatie geeft en niet alleen de mensen die het woord nemen. Daardoor ontstaat in relatief korte tijd een heel goed beeld van ergernissen én trots.

Begeleiding bewonersavond Kartuizerhof 2

Adviseurs

CoraJanneke