Almere DUIN – Wat mooi is moet mooi blijven (Amvest)

/Almere DUIN – Wat mooi is moet mooi blijven (Amvest)
Almere DUIN – Wat mooi is moet mooi blijven (Amvest)2017-10-13T16:45:29+00:00

Project Description

Hoe garandeer je een uitzonderlijke woonomgeving? Hoe versterk je de karakteristieke identiteit? Hoe kunnen mensen onbezorgd leven? Voelen dat de omgeving ook van hen is?

DUIN bestaat uit vijf heel verschillende gebieden. van de Kop, tot Stranddorp en Kreekbos, respectievelijk wonen in de stad, de duinen of in het bos. Bij deze bijzondere omgevingen is geen traditionele verdeling meer naar openbare ruimte en private buitenruimte. PLANTERRA adviseert Amvest bij het zoeken naar eigentijdse oplossingen.

Voor elk gebied zoeken we naar de betekenis en meerwaarde. Op basis hiervan zoeken we een passende beheerconstructie waarin keuzes worden gemaakt voor: openbaar of privé, collectief of individueel, op afstand of direct betrokken, verplicht of vrijwillig? In onderzoek naar alternatieve beheervormen leerden we de afgelopen jaren welke succesfactoren er zijn, wat bewoners waarderen, waar men voor wil betalen en waar de risico’s liggen. Deze kennis zetten we nu in bij DUIN.

Zo zijn bewoners van Kreekbos straks misschien boseigenaar. Hebben de bewoners van Stranddorp een riant terras achter hun huis, maar ook een gezamenlijke binnentuin met alle ruimte om te spelen en organiseert in Kop een actieve groep ondernemers allerlei activiteiten en evenementen. We zoeken naar precies die organisatievormen, eigendomsverhoudingen, juridische en financiële afspraken die DUIN straks maken tot een mooie en fijne wijk om te wonen.

Adviseurs

Cora