Afvalbakken Implementatieplan de Bilt – Gemeente de Bilt

/Afvalbakken Implementatieplan de Bilt – Gemeente de Bilt
Afvalbakken Implementatieplan de Bilt – Gemeente de Bilt2017-10-11T13:55:40+00:00

Project Description

Hoe communiceer je dat een groot deel van de voorraad afvalbakken verwijderd wordt? Hoe maak je het voor bewoners mogelijk om een afvalbak te adopteren?

Vorig jaar stelde de gemeente de Bilt een Afwegingskader Afvalbakken op, met als doel het aantal afvalbakken op een weloverwogen manier terug te brengen. De achterliggende gedachte erbij is dat  bewoners als gebruikers van de openbare ruimte zelf ook verantwoordelijkheid hebben voor het schoonhouden ervan. Bovendien levert het op minder plekken voorzien in afvalbakken de gemeente een besparing op. Die kan vervolgens worden ingezet om onderhoudachterstanden in het groen weg te werken.

Voor het soepel verwijderen van de afvalbakken en het aanbieden van de afvalbakken ter adoptie stelde PLANTERRA een Implementatieplan op. Hierin zijn in samenwerking met de gemeente op een gestructureerde manier de verschillende fasen tot het uiteindelijke verwijderen van de afvalbakken uitgewerkt. Daarnaast ondersteunde PLANTERRA met praktische handvatten, zoals het inrichten van de website.

Het adoptieproces is een groot succes: maar liefst 65 bewoners en ondernemers meldden zich aan, samen adopteerden zij meer dan 80 afvalbakken! Bewoners uit De Bilt zijn absoluut betrokken bij hun eigen woonomgeving.

Adviseurs

MarielleRick