Advies buitendienst en werkvoorzieningenschap Hattem – Gemeente Hattem

/Advies buitendienst en werkvoorzieningenschap Hattem – Gemeente Hattem
Advies buitendienst en werkvoorzieningenschap Hattem – Gemeente Hattem2017-10-13T16:12:04+00:00

Project Description

Wat is de optimale verdeling in het groenonderhoud tussen de eigen buitendienst en het werkvoorzieningschap? Hoe geven we kwaliteitsgericht werken vorm? Aan welke eisen moet een nieuw bestek voor de het werkvoorzieningschap voldoen?

In juni 2009 stelde de gemeenteraad van Hattem een voorstel vast voor de te realiseren onderhoudskwaliteit van de openbare ruimte en de bijbehorende financi├źle middelen. Voor het groenonderhoud is daardoor de tijd gekomen voor enkele strategische keuzes. De vastgestelde kwaliteitsafspraken, een vacature in de groenploeg, een benodigd nieuw bestek voor 2010 voor het werkvoorzieningschap Wezo en de wens om deze relatie te professionaliseren, maken juist nu deze keuzes noodzakelijk.

PLANTERRA adviseerde de gemeente bij dit traject. Samen met de eigen dienst is er een verdeling gemaakt in gebieden en werksoorten. De eigen dienst wil in de toekomst het groen in het stadshart van Hattem blijven onderhouden en specialistische onderhoudstaken uitvoeren zoals het bomenonderhoud. De Wezo verzorgt dan het algemene groenonderhoud in de wijken.

Op basis van de afgesproken verdeling heeft Beheeraccent een concept-beeldbestek voor de Wezo geschreven. Dit bestek is door alle partijen bestudeerd en vervolgens op maat gemaakt. Het werk van de Wezo sluit zo naadloos aan op het werk van de eigen dienst.

Nu is het afwachten of de inschrijving van de Wezo past bij de verwachting van gemeente Hattem.

Adviseurs