Vrijwilligers coördinator Vondelpark – gemeente Amsterdam

/Vrijwilligers coördinator Vondelpark – gemeente Amsterdam
Vrijwilligers coördinator Vondelpark – gemeente Amsterdam2017-10-11T13:41:21+00:00

Project Description

Hoe zorg je voor een goede samenwerking tussen private partijen en de gemeente als het gaat om een populair stadspark?

Het Vondelpark is misschien wel het bekendste park van Nederland. Jaarlijks bezoeken gemiddeld 12 miljoen mensen het park. Dat is ongeveer 21 bezoekers per vierkante meter. Ter vergelijking: Central Park in New York ontvangt jaarlijks circa 5 bezoekers per vierkante meter! Op drukke dagen laten bezoekers veel afval achter.

Om de populariteit in goede banen te leiden en het park aantrekkelijk te houden beheert het stadsdeel Zuid het Vondelpark in samenwerking met belangenorganisaties zoals de Vrienden van het Vondelpark, Stichting Hart voor het Vondelpark, stichting SOOZ en ondernemers in en rondom het park. Vrijwilligers helpen bijvoorbeeld bij het schoonhouden van het park en zorgen voor kleur en fleur in de rozentuin. Deze jarenlange (informele) samenwerking is een meerwaarde voor het park en belangrijk voor de gemeente omdat de rolverdeling tussen burgers en overheid is veranderd.

De samenwerking vraagt om een goede coördinatie. Daarom is PLANTERRA gevraagd om de rol van vrijwilligers coördinator te vervullen, de schakel tussen de stadsdeelorganisatie en private partijen voor het stimuleren en faciliteren van vrijwilligersacties het Vondelpark.

Adviseur