Ellis Kaspers

 

Ellis Kaspers Buiten de Perken

Je loopt de deur uit en dan ben je er al: de openbare ruimte, de ruimte die wij delen. In Nederland zorgen we er graag voor dat die ruimte schoon, heel en veilig is. Mooi mag ook, hoewel we meestal gaan voor gewoon degelijk. We proberen in die ruimte het liefst zoveel mogelijk belangen tegelijk te dienen. Hoeveel kun je bereiken op een vierkante meter? Maar als we moeten kiezen tussen belangen, welke kiezen we dan? Want participeren betekent ook: keuzes moeten maken. Niet ieders belang kan voorop staan. En wie zorgt er voor het algemeen belang?

Dat vind ik nou interessant: meedenken over ieders en over het algemeen belang. En hoe dat te bereiken, hoe belangen te integreren om méérwaarde te bereiken. Dat is wat het maken van beleid maken inhoudt, wat mij betreft.

Als tuin- en landschapsingenieur heb ik mij de afgelopen 20 jaar gespecialiseerd in beleid en beheer voor de groene openbare ruimte en voor begraafplaatsen. Uitgestudeerd ben ik nog lang niet: ik volg de studie Milieu- en natuurwetenschappen om duurzaamheidsthema’s te bestuderen. Ik wil mijn werkterrein uitbreiden tot alles wat raakt aan duurzaamheid en een gezond milieu. Bijvoorbeeld groene ecosysteemdiensten, oplossingen voor steden als hitte-eilanden, voor fijnstof in woonwijken langs snelwegen, duurzame energieproductie en duurzaam waterbeheer.

* Ellis is verbonden aan PLANTERRA en heeft een eigen advies- en ingenieursbureau “Buiten de Perken”

Ik voel mij thuis in:

  • Beleids- en beheerplannen
  • Kwaliteitsanalyse
  • Projectleiding
  • Kostenanalyse
  • Duurzaamheid
  • Aanbestedingen, toezichthouden en beeldbestekken

Mijn projecten